Fotografera och filma

Fotografera

När du har öppnat kameran, så är den klar att ta en bild. Du ser bilden och trycker på avtryckaren (den stora vita knappen), o bilden sparas automatiskt. Vill du titta på den direkt, så trycker du på på bilden till vänster och du får upp bilden, gå tillbaka om du är nöjd eller så trycker du på papperskorgen o kastar den.

Du har även andra alternativ att välja på. Med hjärtat till vänster lägger du till bilden i Favoriter, med pennan kan du redigera bilden, med hundratals filter och redigeringsverktyg, allt för många att gå igenom här, men det är bara att testa sig fram…
Redigera bilden redan i telefonen, genom att trycka på Pennan efter du tagit fotot.

Tryck på de tre länkade punkterna om du vill dela bilden, via t.ex SMS (MMS), Messenger, Facebook m.fl.

Med papperskorgen raderar du som sagt bilden.

Sen finns det ett alternativ med tre punkter vertikalt…

Ytterligare några alternativ om vad du vill göra med bilden om du trycker på de tre prickarna till höger.

Filma

När du vill filma med telefonen så trycker du på ”Video” i menyn, och bilden kommer att zoomas in, se följande…

Bilden zoomas in och på avtryckaren är det nu en röd cirkel.

Jag föreslår att du alltid filmar i horisontellt läge, kanske undantaget porträtt, intervjuer eller liknande. Bilden blir bättre och större, så vrid telefonen 90 ° moturs…

Jag är högerhänt och föredrar att ha kontrollen på häger sida, start/stopp/paus. När du trycker på den röda knappen så börjar telefonen att filma, så det är bara börja.

15 sekunders film, i standardkvalitet, Full HD 1920x1080p.

Så här ser det ut om man filmar i vertikalt (porträttläge) längre, o som ni ser utnyttjas mindre av ytan, den är dock i samma kvalitet, men för filmer avsedda för mobiler så funkar det bra..

Tips!

Om du har telefonen satt på ”Foto”, så kan du börja filma snabbt genom att hålla inne avtryckaren, så behöver du inte växla till ”Video”.